Новините Сега

Новините Сега

Новини

Две години след покупката МВР отнема колата на семейство от Гоце Делчев

Spread the love

Две години след покупката на джип от Германия МВР отнема колата на семейство от Гоце Делчев заради сигнал, че автомобилът е издирван. От изземането са минали повече от два месеца, а собственикът Петър Майсторов кара кола под наем и няма никаква информация какво се случва с онази, за която е платил.

Две години по-късно

Автомобилът е купен от автокъща в Германия през 2021 г. Майсторов плаща и получава всички нужни документи. След това прави и регистрация в пътната полиция в Гоце Делчев, където не откриват никакъв проблем.

В следващите две години той кара колата и няколко пъти пътува до други държави без проблем. На 23 юли на връщане от Гърция е спрян на граничния пункт „Илинден“.

„Казват ми, че на 12 юли тази година автомобилът е бил обявен за издирване. Свалят ни като престъпници на КПП-то, конфискуват ни автомобила и ни казват да си ходим, те са длъжни да задържат автомобила и да го предадат на претендента, който претендира, че е собственик“, разказа Майсторов.

Той твърди, че не е получил никаква официална информация. Обяснили му само, че ГКПП „Илинден“ се е превърнал в автокъща.

Още по темата:

Полицаи се возят на джип, иззет за „проверка“ преди 14 години

 

„В момента в тиловия район в Гоце Делчев, това е като гранично поделение, е като автокъща от задържани автомобили“, разказа мъжът.

Според документи на дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в МВР сигналът е от Словакия. В него се твърди, че тамошна лизингова компания е продала същата кола на словашка фирма. Вноските обаче не се плащали. През април 2021 г. фирмата-собственик дерегистрирала колата и същия ден автомобилът отпътувал за Германия, където бил регистриран от неизвестно лице. След това колата е купена от Майсторов, който обаче казва, че се знае кой човекът, регистрирал я в Германия.

Той разказа, че е направил няколко опита да се свърже с автокъщата, която му е продала автомобила.

„Първият беше успешен. След като обяснихме за какво става въпрос, просто спряха да си вдигат телефона. Изпратили сме официално чрез моя адвокат писмени обяснения, но отговор няма“, каза той.

Майсторов твърди още, че е изминал срокът, в който МВР е трябвало да изясни случая. Той обаче не е получил никаква информация.

„Аз не съм уведомен какво се случва с моя автомобил – отнет ли е, не е ли отнет, нямам никаква официална информация. Г-н министър, Ваше задължение е да защитавате имуществото на българските граждани. В този случай моят автомобил е отнет по незаконен начин“, обърна се той към вътрешния министър Калин Стоянов.

Дежа вю

Това не е първият подобен случай. Преди няколко месеца мъж от Благоевград разказа как джипът му бил иззет от МВР преди цели 14 години, защото след регистрацията установили, че има проблем с номера на шасито.

Димитър Чонгов разказа как полицаите карали неговия джип, а той получавал известия за нарушения по пътищата и глобите се трупали на негово име.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *