Новините Сега

Новините Сега

Новини

Борисов: Рашидов допусна грешка. Съжалявам, че не е в парламента

Spread the love

С повече от месец закъснение лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира оставката на вече бившия депутат Вежди Рашидов, до която се стигна заради обидната реплика за „к*рвите“.

„Вежди Рашидов ми е приятел, велик скулптор, направил много. Допусна грешка, която за други се спестява, но в ГЕРБ, за съжаление, действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно“, каза в понеделник Борисов в кулоарите на парламента.

Преди дни пред БНТ Рашидов обяви, че вече не смята лидера на ГЕРБ за свой приятел:

„Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав“.

Рашидов официално не е депутат от началното на септември, когато депутатите се върнаха от лятната си ваканция и гласуваха оставката му.

До това се стигна, след като на 7 август по време на парламентарната почивка между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие, той каза в пленарната зала: „Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички к*рви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmediapool.bg%2Fvideos%2F251586374483116%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=560″ width=“560″ height=“315″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Изказването му предизвика сериозни критики и призиви той незабавно да напусне парламента. От ГЕРБ първоначално публикуваха само кратко извинение от негово име, след това обявиха, че Рашидов подава оставка от два шефски поста – единият като председател на парламентарната комисия по култура, а другият като член на Изпълнителната комисия на партията. Два дни по-късно Рашидов все пак подаде оставка като депутат. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *