Новините Сега

Новините Сега

Новини

Изкуствен интелект изчисли теглото на Ким Чен-ун

Spread the love

Според изчисления на изкуствен интелект севернокорейският лидер Ким Чен-ун е с тегло над 140 кг, съобщи южнокорейски депутат в изявление, отразяващо интереса към здравето на Ким, предаде Ройтерс, цитирана от БТА в сряда.

Здравето на лидерите на Северна Корея обикновено е строго пазена тайна и спекулациите за състоянието на настоящия лидер Ким, който се предполага, че е на 39 години, продължават заради честото му пушене, очевидното покачване на теглото и семейната история от кардиоваскурални проблеми.

„По време на публичната му поява на 16 май той изглеждаше изморен, с ясни тъмни кръгове около очите, и бе изчислено, че тежи над 140 кг, показва анализ, извършен от изкуствен интелект“, каза Ю Сан-бум от парламентарния комитет по разузнаване пред репортери след брифинг на националната разузнавателна служба.

Депутатът заяви, че вероятно Ким страда от сериозни проблеми със съня. Той се позова на доклад на южнокорейското разузнаване, според който Северна Корея усилено събира най-новата медицинска информация за лечението на безсъние за своя ръководител.

Строго контролираните медии в Северна Корея рядко изнасят сведения за здравословното състояние на Ким, но през март печатният орган на Корейската трудова партия вестник „Нодон синмун“ съобщи, като се позова на негово изказване, че севернокорейският ръководител редовно работи през нощта, а понякога и до 5 ч. сутринта, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Ким е трето поколение лидер. Той дойде на власт, след като баща му Ким Чен-ир почина през 2011 г. от сърдечен удар.

Южнокорейското разузнаване разглежда възможността Ким да е изпаднал в „порочен кръг“ от силна алкохолна и никотинова зависимост и да страда от безсъние предвид голямото количество чуждестранни цигари и снаксове, които се доставят в Северна Корея, каза Ю.

Брифингът се проведе часове след като шестото изстрелване на севернокорейски спътник завърши с неуспех, като ракетата носител и полезният товар паднаха в морето. Ю заяви, че севернокорейският лидер Ким вероятно е наблюдавал изстрелването на място.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *