Новините Сега

Новините Сега

Новини

Кирил Петков беше разпитан за записите на Радостин Василев

Spread the love

Бившият премиер Кирил Петков беше разпитан в сряда по делото за принуда срещу Радостин Василев, който разпространи записа от заседанието ръководството на „Продължаваме промяна“. В понеделник Софийската районна прокуратура образува дело за оказване на принуда върху бившия депутат от ПП, а във вторник бе разпитан Асен Василев.

Два дни след Асен Василев в прокуратурата се появи Кирил Петков, който разказа, че е имал „съвсем нормален разговор“ с прокурорите. По думите му разследващите са се интересували как се е случил този запис.

„Дали Радостин Василев е записвал, как е записвал. Платформата Zoom (за онлайн срещи) показва дали някой записва“, разказа Петков. Той уточни, че платформата не е индикирала, че някой записва срещатаиц;, което означавало, че Василев е записвал с нещо друго.

„Радостин Василев не работи сам. Той е инструмент на службите“, каза бившият премиер Кирил Петков.

„Моето доверие към службите е изключително ниско. Умопомрачен съм от част от нещата, които се казаха срещу Весела Чернева, която е един от най-свестните хора, с които съм работил“, каза Петков и допълни, че това е още един аргумент в подкрепа на нуждата от реформа.

Преди ден шефът на ДАНС Пламен Тончев, който бе назначен преди две години от президента, разказа в парламента, че срещу съветник на Кирил Петков има наказателно дело за съгласуване на държавни позиции с гражданин на Северна Македония. Името на Чернева не бе споменато директно от Тончев, а от Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Драмата с евентуалната принуда се разигра, след като Радостин Василев пусна в публичното пространство запис от заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“. Пускането на този запис на практика замрази в събота преговорите за съставяне на правителство и ги върна в начална точка.

Радостин Василев твърди, че е действал самостоятелно и единствената причина била да каже истината. Във вторник той каза, че Кирил Петков и Асен Василев не са го заплашвали, а той не е подавал сигнали срещу тях.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *