Новините Сега

Новините Сега

Новини

„Марс“ сменя опаковките на десертите си с рециклираума хартия

Spread the love

Производителят на шоколадовите десерти „Марс“ ще смети сегашните им пластмасови опаковки с такива от рециклируема хартия предаде Ббс във втроник. Това е част от плана на компанията за използване на по-екологични материали за своята продукция.

Още идният понеделник блокчетата с новите опаковки ще бъдат пуснати в 500 магазина от веригата „Теско“.

Действията идват след като шоколадовият конкурент „Нестле“ използва картонени опаковки на бонбоните си „Смартис“ (Smarties) от януари 2021 г.

От „Марс“ коментират, че е било голямо предизвикателство да се намери подходящата опаковъчна хартия с адекватно ниво на защита на шоколадовите десерти.

„Промяната ще направи 200 милиона шоколадови десерта въглеродно неутрални във Великобритания, Ирландия и Канада“, заявиха от компанията.

От „Теско“ заявиха, че партньорството с производителя на десертите е част от собствената стратегия на търговската верига за премахване на пластмасата и опаковките от нейния бизнес.

Сегашните опаковки на блокчетата са произведени от пластмаса, не са рециклируеми и причиняват замърсявания, разпадайки се на много малки парчета

От януари британското правителство забрани използването на пластмасови прибори за еднократна употреба, но това все още не е довело до видим ефект, посочва изданието.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *