Новините Сега

Новините Сега

Новини

Асен Василев на разпит, докато Радостин Василев отрича да е бил заплашен от него

Spread the love

Бившият финансов министър Асен Василев бе привикан за разпит в районната прокуратура в София. Поводът е делото за принуда срещу депутата Радостин Василев, също министър в кабинета „Петков“. За това разследване бе съобщено ден по-рано и се разбра, че призовка е получил и Кирил Петков.

Асен Василев прекара около час с прокурорите и след това каза, че им е заявил, че нямал какво да каже по темата. Почти едновременно с това Радостин Василев даваше изявления в парламента.

„Срещу Асен Василев и Кирил Петков не съм подавал никакви сигнали, защото няма за какво“, каза той.

Бившият спортен министър подчерта, че не е бил заплашван нито от единия, нито от другия. Но пък не каза кой се е опитал да го принуждава.

„Не съм принуждаван от никого нито да го пускам, нито да не пускам записа. Заплашван съм заради действията си – първо, след като обявих пресконференцията си и после – след като пуснах записа“, поясни той.

Драмата с евентуалната принуда се разигра след като Радостин Василев пусна в публичното пространство запис от заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“. То е за обсъждане на евентуално правителство с ГЕРБ. В записа се говори как подобно нещо трябва да не бъде представяно като коалиция, как ПП са единствените, които могат да „изперат“ Бойко Борисов, коментират се назначения в служби и за сигурност и държавната администрация.

Пускането на този запис на практика стопира преговорите за съставяне на правителство и ги върна в начална точка. Радостин Василев твърди, че е действал самостоятелно и единствената причина била да каже истината.

Наред с пускането на записа той напусна групата на ПП-ДБ в парламента и обяви, че ще работи за създаване на собствен политически проект.
 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *