Новините Сега

Новините Сега

България Новини

Спецакция в ресторант в София

Spread the love

Спецакция се е провела в София, съобщи Нова тв. Официална информация за акцията все още няма.

По неофициална информация късно снощи екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант на бул. „Черни връх“.

По информация на Нова тв акцията е по разпореждане на Софийската районна прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени.

Според БНТ операцията е свързана с Петър Петров-Пепи Еврото и Размиг Чакърян-Ами. 

По данни на бТВ се проверява какви са връзките им с убития преди дни в ЮАР – Красимир Каменов-Къро.

Размиг Чакърян е бил управител на зеленчуковата борса „Къра“ в столичния квартал „Слатина“, която беше собственост на Красимир Каменов.

Покрай скандалите около „Капитан Андреево“ се разбра, че фитосанитарния контрол на границата е изпълняван години наред от бившия бизнес партньор на Къро – Размиг Чакърян. А след това през 2022 г. от фирмата „Евролаб 2011“, за която разследване на сайта Bird намира връзка със смятания за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. 

Къро минаваше за близък до Таки и доскоро се смяташе, че заедно контролират редица дейности на граничниья пункт „Капитан Андреево“. По неофициална информация в последните години обаче Къро и Таки са разделили бизнеса и са били в обтегнати отношения.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *