Новините Сега

Новините Сега

България Новини

На извънредно заседание депутатите изслушват шефовете на службите

Spread the love

На извънредно заседание депутатите ще изслушват шефовете на службите. Повод е разпространеният от Радостин Василев аудоизапис от онлайн заседание на „Продължаваме промяната“.

В парламента ще се явят председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, директорът на Служба „Военно разузнаване“, както и председателят на Държавна агенция „Разузнаване“.

Изслушването е по искане на „Възраждане“. От партията подадоха и сигнал до градската прокуратура за евентуално извършено престъпление по глава Първа от НК – за престъпление срещу републиката. В понеделник от държавното обвинение обявиха, че е разпоредено е ДАНС да извърши проверка и след това ще се преценява дали има извършено престъпление.

Във вторник ще се проведе и парламентарният контрол, до който миналия петък Народното събрание не стигна. На въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерът Иван Демерджиев, както и министрите Росица Велкова-Желева, Найден Тодоров, Иван Шишков, Сашо Пенов, Никола Стоянов, Росица Карамфилова-Благова и Весела Лечева. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *