Новините Сега

Новините Сега

Новини

Демерджиев: Политици и магистрати трябва да обяснят за убийството на Къро

Spread the love

Политици и магистрати, довчера приятели, а отскоро врагове, трябва да дадат обяснения за убийството на Красимир Каменов-Къро. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Бизнесменът, смятан за близък през 90-те години на миналия век до групировката ВИС-2, бе застрелян в къщата си в Южна Африка в четвъртък. Заедно с него бе убита и съпругата му, както и още двама души – детегледачка и бодигард.

МВР е предприело действия да получи цялата информация по разследването, каза още Демерджиев. Българската страна има уверение, че представител ще бъде допуснат да се запознае на място със събраните данни. Освен това у нас полицията се опитва да установи връзки с покушението и събития или хора в България. Започнала е операция в тази насока, каза вътрешният министър.

Имаха един общ враг – Къро
 

„Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели и не воюваха помежду си, имаха един общ враг. Този враг, съвсем ясно изразен отскоро, се казваше Красимир Каменов-Къро“, заяви Демерджиев.

Министърът каза, че не е нужно да споменава имената им, защото на всички било ясно кои са. От две седмици у нас продължава конфликтът между ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев. Именно той посочи през март Каменов като един от хората, участващи в заговор за свалянето му от поста. Разследващите заявиха, че участват още бившият банкер Цветан Василев, арестуваният за наркотици Дилиян Георгиев, журналистът от BIRD Димитър Стоянов и собствениците на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев. Те бяха прикачени към заговора от Гешев на по-късен етап, когато обяви, че са кацнали в Белград и имат оперативка с Василев.

„Към този враг бяха насочени много усилия, той беше обявен за междудържавно издирване като МВР е уведомило властите на ЮАР къде се намира. За съжаление не беше задържан преди да се стигне до смъртта му. Точно тези хора дължат обяснения, вече не като приятели, а като врагове как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен за техен общ враг“, каза още Демерджиев.

Още по темата:

Къро и съпругата му са убити в Южна Африка

 

 

След като Къро бе посочен като един от заговорниците срещу Гешев, му бяха повдигнати обвинения за подбудителство към убисйтвото на бившия полицай Лобомир Николов, застрелян в София през миналата година. Тогава той бе обявен за издирване и чрез Интерпол.

Денонощна охрана

Каменов е живеел в район на Кейп Таун, в който е имало денонощна частна охрана, твърдят местни медии. Къщата му е била с висока ограда и опасана с камери. Семейството е живеело затворено и не е общувало със съседите.

Засега няма официална информация как са действали нападателите. На снимки от мястото се вижда, че дворната врата е разбита.

За Къро се твърдеше, че е замесен в множество скандали у нас. Той минаваше за близък до смятания за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. Той пък е смятан за близък до фирми, станали известни покрай скандал със „златния гьол“ на граничния пункт „Капитан Андреево“. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Generated by Feedzy