Новините Сега

Новините Сега

Новини

Радостин Василев намекна, че напуска ПП-ДБ

Spread the love

Очаква се напусналият „Има такъв народ“ и присъединил се към „Продължаваме промяната“ (ПП) Радостин Василев да напусне парламентарната група на ПП-ДБ.

Василев не е обявил директно това свое намерение, но го намекна с публикация във Фейсбук. Той анонсира, че в петък ще даде пресконференция с други членове на създаденото от него гражданско движение, а темата ще е „коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ“.

„Утре (петък) от 11:00 часа в сградата на БТА в София ще дам специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение „Силна България“ във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България“, написа той.

Написаното е придружено с видео, в което се напомнят записите на Борисов, снимките на кюлчетата и пачките в нощното шкафче на лидера на ГЕРБ, както и снимки, свързани с „Барселонагейт“.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=308&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVasilevRadostin%2Fvideos%2F945041583486905%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“308″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

По неофициална информация на Радостин Василев е било отказано да стане министър на спорта в бъдещото правителство с ротационни премиери Николай Денков (ПП) и Мария Габриел (ГЕРБ).

Извън това обаче през последните дни в ПП е имало напрежение заради решението с втория мандат да се направи правителство с ротационни премиери, което да бъде подкрепяно от ПП и ГЕРБ.

Миналата година Василев беше министър на спорта от квотата на ИТН в кабинета на Кирил Петков. След като Трифонов обяви, че изтегля формацията и министрите си от правителството с аргумента „заради Македонияяяяя“. Василев, както и останалите министри от ИТН, подаде оставка. По-късно обаче той, заедно с няколко депутати от ИТН, обяви, че снема доверието си от Трифонов и напусна ИТН, определяйки партията като проводник на корупция и задкулисие. 

На последните два пресрочи парламентарни вота Василев влезе в парламента като кандидат на ПП. Той обаче не е член на партията на Кирил Петков и Асен Василев, а се води гражданска квота. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Generated by Feedzy