Новините Сега

Новините Сега

Новини Свят

Русия обвини Украйна в планиране на нападение на два АЕЦ-а

Spread the love

Кремъл обвини Украйна в планиране на нападение на два АЕЦ-а в Северна Русия, предаде ДПА.

„В действителност враждебните действия на режима в Киев срещу нашата държава продължават“, каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската новинарска агенция „Интерфакс“.

Изявлението на Песков е по повод информация на руското Федерална служба за сигурност за задържането на двама мъже, за които се предполага, че са искали да взривят електропроводи за високо напрежение в два АЕЦ-а с цел прекратяване работата на съоръженията.

По данни на руското разузнаване е имало опит за саботаж преди 9 май – деня, в който Русия отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората световна война.

Извършителите са се опитали да взривят 30 електропровода за високо напрежение, водещи до два АЕЦ-а, разположени съответно в руската Ленинградска област и в Тверския район, северно от Москва. Задържани са двама украинци, заподозрени в планирането на нападението, а друг украинец е обявен за издирване, казаха още от службата за сигурност.

Федералната служба за сигурност многократно е съобщавала за предполагаеми терористични атаки, които са били осуетени и за които се твърди, че са дело на украински саботьори, отбелязва агенцията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Generated by Feedzy