Новините Сега

Новините Сега

Новини Свят

Русия изгражда отбранителни структури по фронтовата линия в Украйна

Spread the love

Русия изгражда здраво укрепени отбранителни структури по протежение на фронтовата линия в окупираните украински територии, но и по места дълбоко навътре в своя територия, посочва британското военно разузнаване, цитирано от ДПА, предаде БТА.

„От лятото на 2022 г. Русия изгради някои от най-обширните системи от военни отбранителни съоръжения, виждани където и да било по света, от много десетилетия. Снимки показват, че Русия е положила особени усилия да укрепи северната граница на окупирания Крим, включително с многопластова отбранителна зона близо до село Медведевка“, пише във всекидневната сводка, публикувана в „Туитър“.

Британското военно разузнаване съобщава за нови окопи с обща дължина стотици километри на международно призната руска територия, включително в граничещите с Украйна Белгородска и Курска област.

Възможните причини за изграждане на отбранителните съоръжения според него са две. Първата е евентуалната „дълбока загриженост на руските лидери, че Украйна може да постигне голям пробив“. Други проекти обаче са били разпоредени от представители на местните власти и военни командири вероятно в опит да се популяризира официалният наратив, че Русия „е застрашена“ от Украйна и НАТО, коментира британското военно разузнаване.

То има предвид твърденията на Кремъл, че е започнал войната преди 14 месеца, тъй като алиансът може да използва съседната бивша съветска република като плацдарм срещу Русия.

Британското министерство на отбраната публикува сводката всеки ден в „Туитър“ след руската инвазия в Украйна на 24 февруари миналата година. Москва отхвърля бюлетина, който според нея е част от дезинформационна кампания, отбелязва ДПА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *