Новините Сега

Новините Сега

България Новини

Прокуратурата иска АПИ да провери Северната тангента и Околовръстното

Spread the love

Върховната административна прокуратура е сезирала агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за проверки за състоянието на две ключови отсечки – Северна скоростна тангента и Околовръстното на София. Целта е да се провери дали опасни недостатъци по двете и те да бъдат отстранени.

Проверката е след сигнла на сдружението „Европейски център за транспортни политики“. В него се твърди, че има множество пропуски.

Двете отсечки са с обща дължина от около 20 километра, но по тях са открити над 140 проблема. На тангентата например има знаци, обърнати не по посока на движението. Освен това ограниченията на скоростта са поставени в нарушение на разпоредбите. Има отсечки, в които при много къси разстояния позволената скорост пада рязко от 120 на 70 километра в час. В зимни условия такова намаляване би било предпоставка за катастрофа. На много места по тангентата липсва и маркировка. Този проблем е от месеци, но въпреки това не е решен.

Липсващи пътни знаци и погрешно поставени са установени и Околовръстното. На места там няма и мантинели, някои съоръжения не са обезопасени.

АПИ трябва да уведоми покуратурата за взетите мерки в рамките на месец.
 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Generated by Feedzy