Юлиан Вергов: Никога не съм удрял Диана Димитрова

Spread the love

Ден след като се разбра, че прокуратурата е отказала да образува дело за побой срещу актрисата Диана Димитрова, соченият от нея за извършител Юлиан Вергов излезе с официално изявление по случая. В него той подчертава, че никога не е удрял колежката си, а конфликтът им започнал заради нейна комуникация с дъщеря му.

„Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна“, пише той.

За първи път

До публикуването на постановлението на прокурора Иво Боев името на Вергов не бе споменавано официално от никого. Димитрова правеше само намеци, че той я е нападнал. Актьорът твърди, че това е една от причините досега да не е говорил по темата.

„Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи, е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или да направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин“, пише актьорът.

Той заявява, че се е запознал с Димитрова по време на снимките на сериала „Откраднат живот“. Тя пък твърди, че именно там е станал инцидентът и твърди, че преди това двамата са имали интимна връзка. Вергов отрича и казва, че са имали само професионални отношения.

Според прокурорското постановление няма свидетелски показания, които да подкрепят версията на Димитрова. Установено е, че по време на конфликта в помещението е присъствала жена от екипа, която твърди, че Вергов е блъснал Димитрова, но не я е удрял.

„Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец“, казва самият актьор.

Насилие

В изявлението си Вергов казва още, че борбата срещу насилието над жени е кауза, която подкрепя. И твърди, че злоупотребата с тази тема граничи с престъпление.

„Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални. Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане. Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва“, заявява той.

Той посочва още, че набеждаването е насилие, психическият тормоз също.

„Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск – да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите – стотици хиляди. Защото това е цената на популярността. И за добро, и за лошо“, пише той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Generated by Feedzy